luni, 15 noiembrie 2010

''Test la ora de Informatica''

Intrebarile!

1. Acul de trasat laser?

2. Imprimantele cu jet de cerneala?

3. Fototipia?

1.Acul de trasat laser
este un dispozitiv pentru marcare directa, controlata de calculator, pe un material de film sau folie, cu ajutorul unui fascicul de laser.Imaginea este gravata, fara a putea stearsa si poate fi produsa chiar pe o eticheta deja fixata pe un obiect.



2.Imprimantele cu jet de cerneala
realizeaza o forma de imprimare fara contact. Ele utilizeaza jeturi minuscule de cerneala, care sunt controlate de calculator, prin incarcaturi electrice si prin aceasta formeaza imaginea dorita pe suprafata suportului.Pentru formarea imaginii se folosesc tehnici variate, cum ar fi: jet unic continuu, jet cu cap multiplu, sistem cu jet-impuls si sistem cu cerneala solida, care este transformata in lichid (jet-bula) in momentul transferului.



3.Fototipia este un procedeu de tipar plan direct, la care formele de tipar constau dintr-un strat de gelatina depus pe un suport solid, de obicei din cristal. Elementele tiparitoare sunt formate din granulatia stratului de gelatina transformata sub actiunea luminii si putin adancite fata de elementele netiparitoare care sunt intrucatva reliefate. Acest procedeu se foloseste rar, fiind neproductiv, insa reprocedeurile executate prin fototipie sunt de o inalta calitate artistica.

Niciun comentariu: